Air France bude od dubna létat z Prahy do Toulouse

AF, Air France, letadlo

AF, Air France, letadlo Zdroj: Air France

Francouzský letecký dopravce Air France bude od 1. dubna 2012 provozovat přímé letecké spojení mezi Prahou a Toulouse, a to pětkrát týdně. Po Paříži, Lyonu a nedávno otevřené lince do Marseille to tak bude čtvrtá francouzská destinace v nabídce Air France s přímým spojením z Prahy.

„Tímto novým leteckým spojením mezi Prahou a Toulouse rozšíří Air France svou nabídku z České republiky, a to za velmi atraktivních cenových podmínek,“ uvedl šéf českého zastoupení Air France František Šiling. Zpáteční letenka včetně všech poplatků by měla vyjít na 2490 korun.

Lety Airbusem A320/A319 vypraví francouzské aerolinie pětkrát týdně, a to v pondělí, ve středu, v pátek, v sobotu a v neděli. Letenky si již lze přes web Air France rezervovat. Jedná se o první příme spojení těchto dvou měst, cesta se díky tomu zkrátí až o čtyři hodiny.

Na začátku října francouzské aerolinie zahájily provoz na pravidelné lince mezi Prahou a Marseille. Mezi těmito městy létají dvakrát týdně. Stejnou trasu z ruzyňského letiště v letním letovém řádu provozují i České aerolinie.

Obě letecké společnosti se před dvěma měsíci dohodly o společném provozování letů na trase Praha - Paříž. Skončilo tak zhruba půlroční období, kdy si na lince obě společnosti konkurovaly. V rámci takzvaného sdílení kódu vypravují společnosti od zimního letového řádu, který začal na konci října, mezi Prahou a Paříží denně šest spojů.

Air France jsou podle tržeb největší leteckou společností v Evropě. Provozní zisk v loňském roce činil 122 milionů eur (zhruba tři miliardy korun) po ztrátě 1,4 miliardy předloni. Firma loni utržila 23,62 miliardy eur.