Autobus jako letadlo. Student Agency vyjede s větším luxusem

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: studentagency.cz

Autobusový dopravce Student Agency express nasadí 8. srpna do provozu na dálkových linkách v České republice 20 nových autobusů, které cestujícím nabídnou obdobné vybavení a možnost zábavy jako dálkové lety předních leteckých společností. Společnost do pořízení nových autobusů investovala téměř 200 milionů korun.

„Nové autobusy umožní cestujícím sledovat desítky filmů, hrát interaktivní elektronické hry, sledovat televizi nebo pracovat během jízdy s využitím internetu. Pomůže jim k tomu robustnější příjem internetového signálu a možnost připojení k elektrické zásuvce 230 V“, uvedla Ivana Kašická, obchodní ředitelka Student Agency express.

O tom, že je na konkrétní spoj nasazen nový autobus, se zákazník dozví z poznámky FUN@RELAX u rezervačního formuláře.

A co tedy cestující v nových autobusech čeká, kromě běžného standardu, který firma nabízí v podobě kávy a dalších teplých nápojů zdarma, denního tisku a servisu palubního personálu?

Na každém sedadle budou mít cestující k dispozici vlastní dotykovou obrazovku a výběr ze zhruba padesáti dlouhoformátových filmů a dalších padesáti krátkých seriálů a spotů. Ti, kteří si budou chtít cestu zkrátit hrou elektronických her, tak budou moci činit jak individuálně, tak také interaktivně s jakýmkoliv dalším cestujícím v autobuse. V nabídce televizních kanálů budou ČT1, ČT24, TV NOVA a Óčko,bude také možné poslouchat hudební MP3. Díky kombinaci technologií UMTS a CDMA Student Agency zajistí cestujícím stabilnější příjem internetového signálu. Obrazovky umožňují také nasazení internetu. Ten by mohl být v nabídce od příštího roku. Připojení k wi-fi je pro zákazníky na palubách autobusů zdarma a nově zákazníci na svých zařízeních také uvidí obrazovku palubního intranetu Student Agency. Kromě toho bude každé dvousedadlo vybaveno přípojkou do elektrické sítě 230V.

Společnost postupně novými autobusy pokryje linku Praha – Brno a nasadí je také na některé mezinárodní spoje. Od října se objeví na lince do Vídně. V příštím roce by mohly začít nové autobusy jezdit také do Liberce. Cena cestování se nezmění.