Autobusy Student Agency přinesou pohodlí dopravních letadel

Autobus Irizar/Volvo společnosti Student Agency

Autobus Irizar/Volvo společnosti Student Agency Zdroj: Student Agency

Firma Student Agency podnikatele Radima Jančury dnes představila nové autobusy Irizar na podvozku Volvo, které cestujícím nabídnou výbavu podobnou dálkovým letům. První z dvaceti vozů bude v provozu na lince z Prahy do Brna.

Autobusy budou vybaveny mimo jiné připojením k internetu, které budou kombinovat kvůli stabilitě signálu dva druhy přenosových technologií, což je podle firmy vlastní unikátní řešení. „Po celé Evropě jezdí zatím takových autobusů kolem 60, jde o novinku, o kterou je ale velký zájem,“ řekl deníku Dnes Jiří Svoboda z firmy Molpir, která dodala palubní zábavní systém. Podle něj systém ani ve spojení s přibližně 60 obrazovkami v sedadlech nezvyšuje nároky na palivo během jízdy.

Cestující si budou dále moci zvolit ze čtyř televizních kanálů, řady filmů či hudby. K dispozici budou i síťové počítačové hry. Každé dvousedadlo má k dispozici klasickou elektrickou zásuvku.

Nové autobusy Student AgencyNové autobusy Student Agency | ctkK dispozici budou čtyři televizní kanály

Cena pořízených autobusů je necelých 200 milionů korun, postupně by měly obchodit celu linku Praha - Brno. Od října se nové autobusy objeví i na trase do Vídně, v úvahu připadá i nasazení na lince do Liberce.

Autobusy Irizar s kapacitou 63 osob jsou první, které španělská karosárna dodává evropskému zákazníkovi mimo domácí trh. Autobusy Student Agency přepravily za první pololetí 2,31 milionu cestujících, což je nepatrně více, než loni.