Česká pošta začíná prodávat dálniční známky na rok 2013

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Tomes Michael

Roční dálniční známky, jejichž platnost začíná 1. prosince, budou od zítřka k dostání na většině poboček České pošty. V celé síti je zákazníci koupí nejpozději od pátku 30. listopadu. Cena na příští rok zůstává stejná, roční kupón stojí 1500 korun, měsíční 440 korun a desetidenní pak 310 korun.

Časové kupóny, tedy měsíční a desetidenní se do prodeje dostanou nejpozději od 1. ledna 2013. Na poštách bude od prosince připraveno 280 tisíc kusů ročních dálničních kupónů. Jedná se o necelou polovinu ze všech ročních kupónů, které se zde prodají. V porovnání s celoročním objemem prodaných kupónů, tedy včetně časových, se jedná zhruba o jednu třetinu.

Dálniční známky ale budou moci řidiči nakoupit také například na benzinových stanicích, hraničních přechodech a dalších prodejních místech, označených speciální nálepkou. Seznam prodejců je možné najít na stránkách Státního fondu dopravní infrastruktury, stejně jako bližší informace o kupónech, zpoplatněných úsecích nebo postupu při výměně poškozené známky.

: