Jančura bude jezdit pro Deutsche Bahn z Prahy do Mnichova

Autobus Irizar/Volvo společnosti Student Agency

Autobus Irizar/Volvo společnosti Student Agency Zdroj: Student Agency

Dopravní společnost Student Agency podnikatele Radima Jančury se dohodla s německým kolosem Deutsche Bahn na výrazném rozšíření dosavadní spolupráce. Autobusy české firmy budou od prosince zajišťovat pro Deutsche Bahn čtyřikrát denně novou linku mezi Prahou a Mnichovem.

Cesta autobusem trvá necelých pět hodin, díky čemuž se autobusy stanou výraznou konkurencí Českých drah. Vlaky jezdí na této lince šest hodin. Student Agency zároveň zachová svůj vlastní spoj do Mnichova, který jezdí celoročně v noci.

„Dva spoje z Mnichova do Prahy a zpět zastaví i na mezinárodním letišti v Mnichově a nabídnou přímé spojení odlétajícím nebo přilétajícím cestujícím s Prahou,“ uvedl mluvčí Student Agency Aleš Ondrůj. Cena jízdenek bude začínat na 29 eurech. Autobusy budou jezdit v barvách DB.

Není to první spolupráce českého a německého dopravce. Dcera Student Agency, společnost RegioJet, má přístup do prodejního systému Deutsche Bahn a na svých obchodních místech prodává jízdenky a další služby na železnici.

Německá firma už provozuje autobusy na lince Praha - Norimberk.