Jančura zahájil tažení za „humanizaci“ pražské taxislužby

Student Agenty vstupuje pod značkou Tick Tack do světa pražských taxislužeb

Student Agenty vstupuje pod značkou Tick Tack do světa pražských taxislužeb Zdroj: Student Agency

Novou taxislužbu Tick Tack většinově vlastní Student Agency
Novou taxislužbu Tick Tack většinově vlastní Student Agency Radima Jančury
Novou taxislužbu Tick Tack většinově vlastní Student Agency
Student Agenty vstupuje pod značkou Tick Tack do světa pražských taxislužeb
4
Fotogalerie
Skupina Student Agency po několika měsících odkladů spouští v těchto dnech taxislužbu v Praze. Pod značkou Tick Tack chce vyslat do provozu před koncem roku postupně na 150 bílých vozidel Audi A6. „Taxi v Praze dříve ovládala mafie, což je dodnes znát. Proto je naším cílem humanizace pražské taxislužby,“ uvedl majitel skupiny Radim Jančura.

Mimo jiné chce vylepšit pověst Prahy u cizinců, kteří jsou začasté ve vozech taxi okrádáni za pomoci takzvaného turba. Ilegálně namontované zařízení, které násobně zvyšuje cenu jízdy, podle některých odhadů využívá až 90 procent taxikářů. Problém ukázaly například reportáže BBC nebo National Geographic. Výjimkou není cena 800 korun za čtyři kilometry dlouhou jízdu ze Staroměstského na Václavské náměstí.

Aby se odlišil od ostatních taxifirem, nevsadil Jančura tentokrát na žlutou barvu, která je jinak pro Student Agency typická. „Náš řidič nemá důvod krást, protože je to náš zaměstnanec a tak je i placen,“ doplnil Jančura. Jde přitom o netradiční model, velké taxislužby většinou provozují dispečink a řidiči pro ně jezdí jako živnostníci. Tick Tack nabrala v uplynulých měsících zhruba 350 řidičů, byla přitom vedena snahou vyhnout se lidem s taxikářskou minulostí.

Jančura a jeho společník v Tick Tack Tomáš Novák sázejí mimo jiné na firemní klientelu, které nabízejí odpočet DPH. Cestující budou mít k dispozici vodu zdarma, wi-fi, zábavní systém včetně mapy Googlu s vyznačenou trasou a její délkou. Základní cena za kilometr je 28 korun, při objednání přes internet 25 korun.

Tick Tack dosud fungovala pod Novákovým vedením jako malá taxislužba o 30 vozech, mimo jiné spolupracovala s Jančurovým vlakovým dopravcem Regiojetem. V dubnu vznikla nová firma, kde drží Student Agency 80 procent. Jančura podle svých slov do rozjezdu nového podnikání investoval desítky milionů korun. Vozy Audi má na roční operativní leasing. Jančura s Novákem přitom ohlásili útok na post jedničky v pražské taxislužbě. Počínaje druhým pololetím příštího roku by rádi flotilu kvartálně rozšiřovali o 50 aut.

Pražskou jedničkou je dnes AAA Radiotaxi, pod kterou jezdí kolem 1200 smluvních vozidel. Drží například exkluzivní smlouvy s pražským letištěm. Majitel „áček“ Jiří Kvasnička se rovněž snaží léta vymezovat od nepoctivých taxikářů a prezentovat svou firmu jako solidní.