Jančurova pravá ruka - Aleš Ondrůj - opouští RegioJet

Aleš Ondrůj

Aleš Ondrůj Zdroj: mediafax

Železniční společnost RegioJet Radima Jančury přijde od března o výrazného manažera. Firmu opustí ředitel prodeje a zákaznického servisu Aleš Ondrůj. Ten do firmy přišel při jejím rozjezdu v říjnu 2011.

„Jedním z hlavních důvodů mého rozhodnutí je to, že se chci věnovat dalším projektům v oblasti cestovních a dopravních služeb, a to i v zahraničí, kde chci využít a rozvíjet své zkušenosti,“ uvedl Ondrůj. Podrobnější být nechtěl, zatím prý bude i nadále řídit komunikaci matky RegioJetu firmy Student Agency.

Spekuluje se ale o jeho odchodu k autobusům do Polska či Německa. Není zřejmé, zda nové Ondrůjovy aktivity budou souviset se Student Agency.

Železniční společnost RegioJet vstoupila na trh v roce 2011. Za loňský rok přepravila na trase z Prahy na Ostravsko a do Žiliny 1,13 milionu cestujících.

Průměrná obsazenost vlaků byla loni téměř 85 procent. Firma zatím nezveřejnila, zda to stačilo na ziskové hospodaření. RegioJet provozuje své vlaky na jediné tuzemské nedotované trati, loni se přitom o cestující přetahoval s Českými drahami, především jejich pendolinem.

RegioJet těží z doprovodných služeb, především levného občerstvení. Pro letošek mu však přibyl další konkurent. Na stejnou trať vstoupil Leo Express majitele Leoše Novotného.