Kiwi uzavírá další strategické partnerství, dohodla se s Izraelci

Ředitel a zakladatel firmy Kiwi.com Oliver Dlouhý.

Ředitel a zakladatel firmy Kiwi.com Oliver Dlouhý. Zdroj: ČTK

Brněnská společnost Kiwi.com, která se zabývá prodejem letenek, získala menšinový podíl v izraelské společnosti AeroCRS. Díky tomu navázala strategické partnerství s firmou, která spravuje data více než 60 aerolinek a zabývá se leteckými technologiemi. Zpočátku bude platforma Kiwi.com přidaná jako distributor do sítě izraelské firmy a letecké společnosti využívající její rezervační systém budou mít zajištěný přístup k distribuční síti brněnské firmy. V tiskové zprávě to uvedl generální ředitel Kiwi.com Oliver Dlouhý.

Kiwi.com uzavírá řadu strategických partnerství, v minulých dnech to bylo také s čínskou firmou Tongcheng-Elong, která patří k lídrům cestovního trhu v Číně a poskytuje služby a rezervace v cestovním ruchu. Dlouhý považuje Čínu za klíčový trh a připravuje zde vznik pobočky.

Dlouhého firma v současnosti poskytuje letenky 500 aerolinek po celém světě a stále dynamicky roste. Nabízí i kombinaci letů nespolupracujících linek a dává cestujícímu garance v případě, že nestihne návazný let. Denně Kiwi.com registruje zhruba 90 milionů vyhledávání. Na celosvětovém prodeji letenek má podíl necelých dvou promile.

Dlouhý se postupně snaží, aby firma nenabízela pouze letenky, ale poskytovala komplexní služby v cestovním ruchu včetně nabídky jízdenek na další druhy dopravy.

Loňský obrat firmy činil téměř 18 miliard korun a letos se očekává dvojnásobek, na trhu je přitom teprve od roku 2012. Roste i zisk, který se pohybuje v desítkách milionů. Po celém světě má 2400 zaměstnanců, v Brně jich je 1000.