Leo Express opustí tři vrcholní manažeři. Novotný od nich čekal víc

Leoš Novotný (foto E15)

Leoš Novotný (foto E15) Zdroj: E15 Anna Vackova

Vedení nováčka na české železnici - společnosti Leo Express ke konci roku opustí tři vrcholní manažeři. Po odchodu obchodního ředitele Ivana Mojžíška, který je znám od čtvrtka, společnost opustí i výkonný ředitel Viktor König a vedoucí marketingu Renata Dobiášová.

Podle majitele a předsedy představenstva železničního dopravce Leoše Novotného tito manažeři nesplnili očekávání, která na ně kladl.

„Od každého našeho pracovníka požaduji maximum a je pravda, že od těchto manažerů jsem očekával lepší pracovní výsledky. Proto jsme se vzájemně dohodli, že jejich působení v LEO Express ukončíme,“ řekl Novotný serveru iHned.cz.

Leo Express se v současnosti potýká s technickými potížemi svých vlaků. Kvůli poruchám převodovek, klimatizace a ovládání dveří zatím nedokázal spustit provoz se všemi osmi denními spoji mezi Prahou a Ostravou, které dopředu avizoval a na které si od správy železnic pronajal dopravní kapacitu.

Dopravce začal na trati mezi Prahou a Ostravou vozit cestující 13. listopadu zhruba s týdenním zpožděním proti předpokládanému zahájení provozu. Konkuruje si zde s Českými drahami a soukromou společností RegioJet. Technické problémy by se podle mluvčího společnosti Petra Kopáčka měly v dohledné době vyřešit. Zdvojnásobit současný počet spojů na původně zamýšlených osm, by se mělo podařit v průběhu ledna.