Letadlu Travel Service se na Azorech poškodil podvozek, pasažéři jsou v pořádku

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: prg.cz

Při mezipřistání na Azorských ostrovech se letadlu společnosti Travel Service poškodil během přistávacího manévru kvůli poryvu větru podvozek. Všech 160 cestující je v pořádku, čekali necelých osm hodin na náhradní letadlo. To s pasažéry odletělo v 17:40 středoevropského času. Spoj míří přes Jamajku do mexického Cancúnu.

„Při přistávacím manévru za složitých meteorologických podmínek došlo vlivem poryvu větru k náhlému prosednutí letadla. Následnou prohlídkou bylo zjištěno malé poškození trupu v oblasti příďového podvozku,“ sdělila mluvčí Travel Service Vladimíra Dufková.

Náhradní letadlo bylo podle ní vypraveno z Kanárských ostrovů. „Jsme rádi, že se nám podařil zajistit náhradní letadlo a vypravit jej z Kanárských ostrovů na Azorské ostrovy, a to ve velmi krátké době,“ podotkla Dufková. O cestující se během čekání Travel Service podle mluvčí postaral a poskytl jim občerstvení a nápoje.

Na počátku února uvízlo na Kubě kvůli poruše letadla Travel Service přes 150 turistů. Důvodem byla porucha na Pitotově trubici letadla. Jde o měřicí přístroj, který měří rychlost letu pomocí rozdílu tlaku.

Let Travel Servicu měl potíže i loni v květnu. Podle informací serveru Krachycestovek.cz se kvůli špatnému počasí zdržel při mezipřistání v Dominikánské republice a do cíle na Jamajce přiletěl s víc než 16hodinovým zpožděním. Pasažéři tak strávili na cestě dlouhých 33 hodin.