Letecké spojení Vietnamu s Českem se opět odkládá. Bamboo Airways zatím prodávají „nekonečné“ letenky

Dreamliner Bamboo Airways

Dreamliner Bamboo Airways Zdroj: Bamboo Airways

Dreamliner Bamboo Airways
Vizualizace Dreamlineru v barvách Bamboo Airways
Vizualizace Dreamlineru v barvách Bamboo Airways
4
Fotogalerie

Z konce března se stal konec dubna a nyní je z toho začátek října. Vietnamské aerolinky Bamboo Airways opět odložily otevření linky z Hanoje do Prahy. Společnost kvůli koronaviru posouvá mezinárodní expanzi. Mezitím zkouší hledat nezvyklé zdroje příjmu: cestujícím nabízí letenky s neomezenou „konzumací“.

„Podle informací z rezervačního systému letecká společnost Bamboo Airways posouvá začátek přímé linky do Hanoje na říjen tohoto roku,“ potvrdil na dotaz deníku E15 mluvčí Letiště Praha Roman Pacvoň.

Původní odklad Bamboo odůvodnily epidemií koronaviru, globální omezení pro leteckou dopravu a propad poptávky jsou pravděpodobně příčinou i nyní. Společnost neposouvá jen start letů do Prahy, ale i do jihokorejského Soulu nebo tchajwanského Kao-siungu. Zrušené jsou i stávající mezinárodní linky.

Všechny tyto lety jsou na webu aerolinek označené jako vyprodané do 30. září. Aktuálně si tak lze letenku z Hanoje do Prahy zakoupit nejdříve na 3. října. Podle údajů z rezervačního systému společnost na českou linku stále plánuje nasazovat Boeing 787 Dreamliner.

Bamboo Ayirways v současnosti provozují pouze některé vnitrostátní lety. Firma se snaží si v tísni vypomoct nezvyklou nabídkou: za jednorázový poplatek může cestující po určenou dobu využívat bez omezení všechny lety Bamboo Airways. Nejdražší ze „superletenek“  platí 12 měsíců a stojí v přepočtu 450 tisíc korun. Jako bonus držitel dostane i několik nocí v hotelích sesterské společnosti FLC.

Pravidelná osobní doprava na pražském letišti v současnosti téměř ustala, své linky zachovaly jen společnost Belavia létající do Minsku a Bulgaria Air s lety do Sofie. Některé aerolinky, například Ryanair, plánují obnovit provoz v polovině května.