Bamboo Airways kvůli koronaviru odloží start linky do Prahy

Dreamliner Bamboo Airways

Dreamliner Bamboo Airways Zdroj: Bamboo Airways

Bamboo Airways
Dreamliner Bamboo Airways
Bamboo Airways
Vizualizace Dreamlineru v barvách Bamboo Airways
Vizualizace Dreamlineru v barvách Bamboo Airways
7
Fotogalerie

Vietnamské aerolinky Bamboo Airways posouvají spuštění linky z Hanoje do Prahy. Společnost původně plánovala první let na konec března, podle svého rezervačního systému se ale rozhodla pro téměř měsíční odklad. Na vině má být epidemie koronaviru.

Odklad potvrdil mluvčí Letiště Praha Roman Pacvoň. „Letecká společnost Bamboo Airways nás informovala o odložení začátku provozu pravidelné linky mezi Prahou a Hanojí,“ uvedl pro deník E15. Dopravce ve svém vyjádření pro leteckého publicistu Sama Chuie, ze kterého cituje server Zdopravy.cz, odůvodňuje odklad epidemií nového typu koronaviru.

Aerolinky Bamboo Airways plánovaly do Prahy létat ve středu a v neděli. Na linku hodlaly nasadit Boeing 787 Dreamliner. V rezervačním systému Bamboo Airways jsou nyní všechny lety až do 26. dubna označeny jako vyprodané.

Spojení mezi Asií a Evropou omezuje řada evropských společností, ať už z nařízení vlád, nebo kvůli propadu poptávky. Provoz na lince z Prahy do jihokorejského Soulu zastavily i České aerolinie, stát později nařídil i zastavení provozu na lince Korean Air na stejné trase. Už dříve byl zastaven i provoz na linkách z Číny.