Ministr Prachař přišel o náměstka ještě před jeho nástupem

Ministr dopravy Antonín Prachař dosud působil jako ředitel akciové společnosti Omega Servis Holding z Želatovic na Přerovsku, která se zabývá přepravou chemikálií a sypkých materiálů po silnici i železnici.

Ministr dopravy Antonín Prachař dosud působil jako ředitel akciové společnosti Omega Servis Holding z Želatovic na Přerovsku, která se zabývá přepravou chemikálií a sypkých materiálů po silnici i železnici. Zdroj: ctk

Ministr dopravy Antonín Prachař přišel o jednoho ze svých nových náměstků ještě před tím, než jej dnes stačil oficiálně instalovat do funkce. Server E15.cz má potvrzeno ze dvou zdrojů, že na svou novou pozici rezignoval Miroslav Šefara.

Někdejší šéf Ředitelství vodních cest (ŘVC) měl mít na starosti dopravní agendu včetně řidičských průkazů a registru vozidel. Z čela ŘVC byl Šefara odvolán v dubnu 2011 kvůli chybám, které našel Evropský účetní dvůr při zadávání některých zakázek.

Kontroverzní byla především stavba mostu u Kolína, která byla údajně ušita na míru jedinému zhotoviteli. Svou misi na ministerstvu vzdal ale Šefara zřejmě z jiných důvodů. Jeho zkušenosti stavitele se nemusely krýt s nutným papírováním kolem dopravní agendy. Ministerstvo se k případu zatím nechce oficiálně vyjadřovat.