Musk: Kritizujete autonomní řízení? Pak tím zabíjíte lidi

Tesla Model 3

Tesla Model 3 Zdroj: Tesla

Tesla Model 3
Tesla Model 3
Tesla Model 3
Pohřební vůz Tesla Model S od firmy RemetzCar
Pohřební vůz Tesla Model S od firmy RemetzCar
18
Fotogalerie

Šéf Tesly Elon Musk už se zase postaral o náležitý rozruch. Dal do souvislosti skeptický pohled na bezpilotní systémy a krev na rukou těchto pochybovačů...

V autoprůmyslu jsou na vysokých postech jen dva manažeři, kteří dokáží svými prohlášeními pravidelně vyvolat obrovský rozruch - Sergio Marchionne a Elon Musk. Ovšem zatímco ten prvně jmenovaný se teď drží až překvapivě zpátky, šéf Tesly to při sebemenší příležitosti mlátí hlava nehlava.

Je naprosto jisté, že se mu vůbec nelíbila mediální kampaň, namířená kvůli několika selháním asistenčního systémy Tesla Autopilot, jenž už si vysloužil i první "zářez na pažbě" a byla tak jen otázka času, než to probublá na povrch. Nyní k tomu došlo a to dost překvapujícím způsobem...

"Pokud jste skeptičtí k autonomním systémům, zabíjíte tím lidi," hřímal Musk na tiskové konferenci, věnované vylepšenému systému Autopilot, k novinářům. Šlo přitom o neadekvátní reakci na věcný dotaz, týkající se míry zodpovědnosti Tesly v případě, že autonomní vůz způsobí havárii.

Musk si v reakci postěžoval, že se haváriím autopilotu věnoval v médiích neúměrný prostor a že tyto případy jsou ničím ve srovnání s 1,2 miliony úmrtí za volantem "manuálně" řízených aut. A tím, že se medializují problémy autopilotu, jsou řidiči odrazováni od využívání autonomních systémů, a "zabíjí se lidé".

CELÝ ČLÁNEK ČTĚTE NA SERVERU AUTO.CZ