Na ŘSD skončil po půl roce finanční ředitel Tejnil

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: ctk

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) se dál personálně rozkližuje. Podle informací serveru E15.cz nejnověji opustil investorskou organizaci finanční ředitel Libor Tejnil. Podle všeho odešel dobrovolně. Samo ŘSD nechce změnu komentovat, podle mluvčího Jan Rýdla se v otázkách personálií vyjadřuje pouze k osobě generálního ředitele.

Tejnil přišel na ŘSD v dubnu . V minulosti byl například ředitelem kabinetu ministra dopravy Aleše Řebíčka, šéfem centrálního nákupu a náměstkem na ministerstvu obrany nebo členem dozorčí rady Letiště Praha.

ŘSD tak ztrácí dalšího vysoce postaveného manažera. Už v polovině prázdnin odešel po čtyřech měsících ve funkci generální ředitel Jan Kubiš. Právě ten Tejnila do funkce jmenoval. Kubiš odešel, neboť organizace nezvládala úkoly podle představ ministra dopravy Antonína Prachaře.

Libor TejnilLibor Tejnil | Ministerstvo obrany

ŘSD například nestíhá připravovat stavby a utratit připravené peníze. Otázkou je, zda personálně vybrakované ŘSD bude úkoly stíhat s někým jiným včele. Prozatím je pověřená vedením firmy Soňa Křítková, někdejší šéfka komunikace Agrofertu. I ona byla součástí dubnové personální vlny. Nový generální ředitel má vzejít z právě probíhajícího výběrového řízení. O nestabilitě svědčí i to, že v plánu je už čtvrtá letošní reorganizace firmy.