Na Ruzyni létá stále více lidí, Aeroholding přijme nové zaměstnance

Letiště Václava Havla, ilustrační foto

Letiště Václava Havla, ilustrační foto Zdroj: CC BY SA 2.0: Jakub Kadlec via Flickr

Český Aeroholding plánuje letos přijmout 140 nových zaměstnanců. Společnost provozující mimo jiné pražské letiště hledá v náborové kampani zejména letecké mechaniky, pracovníky odbavení a letištní ochranku. V tiskové zprávě to dnes uvedla společnost. Najít nové zaměstnance má aeroholdingu pomoci kampaň v médiích, autobusech veřejné dopravy i na internetu.

„Vzhledem k tomu, že počet cestujících, kteří prochází Letištěm Václava Havla Praha, neustále roste a očekáváme další rozvoj společnosti Letiště Praha i ostatních dceřiných společností, potřebujeme posílit řady našich zaměstnanců,“ uvedla ředitelka řízení lidských zdrojů v Českém Aeroholdingu Jaroslava Raisová.

Pražské Letiště Václava Havla loni odbavilo 12,03 milionu cestujících, což je o 7,9 procenta více než v roce 2014. V nákladní dopravě množství odbaveného nákladu dosáhlo 50 tisíc tun, což je zhruba stejný výsledek jako rok před tím. Letos největší letiště v Česku očekává zejména kvůli novým nákladním linkám zvýšení množství přepraveného nákladu na zhruba 54 tisíc tun.

V současnosti zaměstnává Český Aeroholding 4500 zaměstnanců, na hlavní pracovní poměr zhruba 3300. Kromě pražského letiště tvoří součást Českého Aeroholdingu letečtí mechanici ze společnosti Czech Airlines Technics a zaměstnanci odbavení z Czech Airlines Handling. V Českých aeroliniích drží stát prostřednictvím aeroholdingu necelých 20 procent akcií.