Německá dvojka Air Berlin zruší dalších 200 pracovních míst

Německé aerolinky Air Berlin pokračují v šetření, v příštím roce zruší dalších 200 pracovních míst. Rozhodnutí je součástí plánu, který má firmu vrátit zpět k zisku. Air Berlin jsou druhou největší leteckou společností v Německu a necelých 30 procent vlastní v aerolinkách společnost Etihad Airways z Abú Zabí.

V červnu měly aerolinky téměř 8700 zaměstnanců. Snižování počtu zaměstnanců se dotkne hlavně pozemního personálu a zaměstnanců v administrativě a převážně se uskuteční formou přirozeného úbytku zaměstnanců, tedy aerolinky nebudou nabírat nové zaměstnance místo těch, kteří odejdou, dodal mluvčí.

Air Berlin nedávno propustily 900 zaměstnanců, tedy zhruba deset procent pracovní síly. Snížily také náklady a zrušily neziskové trasy. Generální ředitel Wolfgang Prock-Schauer připustil, že tyto úspory nebudou dostatečné a nevrátí firmu zpět k zisku.

Aerolinky se dostaly do finančních potíží kvůli příliš rychlé expanzi. Navíc se potýkají s ostrou konkurencí, a to například ze strany nízkonákladových aerolinek easyJet, které nyní rozšiřují své aktivity v Německu.