Praha o víkendu zavře dvě stanice metra A. Kvůli záruční opravám

Stanice metra Petřiny

Stanice metra Petřiny Zdroj: ctk

Dvě z nových stanic metra A Petřiny a Nemocnice Motol budou o víkendu pro cestující uzavřeny. Důvodem jsou záruční opravy. Bez dalšího vysvětlení to oznámil pražský dopravní podnik. Čtyři stanice za zhruba 20 miliard korun slouží cestujícím od jara.

Výluka potrvá od sobotního rána, zhruba od 8:00, do nedělního večera, uvedl Dopravní podnik. Soupravy se znovu rozjedou až v pondělí. Dopravní podnik vypraví náhradní autobusy. K dopravě ve směru do centra mohou lidé využít také pravidelné autobusové linky číslo 180, 184 a 167, které je dovezou ke stanicím metra.

Na trase jsou čtyři stanice - Bořislavka, Nádraží Veleslavín, Petřiny a Nemocnice Motol. Práce začaly v roce 2009, metro se rozjelo letos v dubnu.

Stavbu provázela řada problémů. Ministerstvo dopravy před časem krátilo dopravnímu podniku strop pro čerpání evropských dotací. První peníze ze zhruba sedmi miliard přišly z EU až v polovině letošního roku, několik týdnů poté, co se metro poprvé rozjelo s prvními cestujícími. Kromě antimonopolního úřadu, který podniku nedávno vyměřil více než osmimilionovou pokutu, zkoumá stavbu Nejvyšší kontrolní úřad.