Praha získá po pěti letech přímé spojení s Kanadou

letiště Ruzyně (ilustrační foto)

letiště Ruzyně (ilustrační foto) Zdroj: CTK

Z Prahy se bude příští rok opět létat přímými lety do Kanady. Nová dálková linka zamíří z Ruzyně do Montrealu a Toronta, v období od 17. června do 15 října ji bude zajišťovat jednou týdně kanadská společnost Air Transat. Letoun Airbus A330 pro 345 lidí bude startovat z Prahy každou středu.

„Naše společnost s ohledem na rostoucí počet Kanaďanů toužících navštívit Prahu během jejich dovolených vidí v otevření leteckého spojení do české metropole velkou příležitost,” uvedla generální ředitelka Transat Tours Canada Annick Guérard. Praha se stane devětadvacátou destinací kanadské firmy v Evropě.

Nová dálková linka z Prahy směrem na západ svědčí o pokrizovém nabírání dechu pražského letiště. V posledních letech linek spíše ubývalo, ty dálkové by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Do Ameriky vede pouze jediná přímá linka, společnost Delta Air Lines ji provozuje pouze v letní letové sezoně.

O linky do Kanady přišla Praha před pěti lety, ztrátové České aerolinie je tehdy zrušily s cílem ušetřit. „Nová linka rozšíří spektrum přímých dálkových spojení, tentokrát směrem na západ, a pro české cestující se tak výrazně zjednoduší cestování do Kanady,“ doplnil šéf Letiště Praha Jiří Pos. Air Transat každý rok přepraví okolo tří milionů cestujících do téměř 60 destinací ve 25 zemích.