Pražské letiště zrušilo kvůli mlze 32 letů

Provoz na pražském letišti přerušila mlha (ilustrační foto)

Provoz na pražském letišti přerušila mlha (ilustrační foto) Zdroj: CC BY 2.0: Emilio Labrador

Provoz na pražském Letišti Václava Havla ochromila dnes mlha. Kvůli špatné viditelnosti bylo před polednem zrušeno 32 letů, další spoje nabraly někdy i hodinová zpoždění a 13 příletů muselo být odkloněno na náhradní letiště v Ostravě, Brně, Pardubicích a Drážďanech. Ani kolem poledne není na Ruzyni ideální viditelnost, během dneška se tak dají očekávat další komplikace.

Odkloněné stroje na náhradních letištích vyčkaly na zlepšení počasí a poté s cestujícími přelétly na pražské letiště,“ uvedla mluvčí letiště Eva Krejčí.

Počasí na letišti se neustále mění a viditelnost se chvílemi zlepšuje, a chvílemi naopak mlha houstne. Pro přistání tak stále platí omezení a o tom, jestli letadlo na plochu letiště dosedne, nebo zvolí přelet na jiné místo, rozhodují kapitáni jednotlivých spojů na základě pravidel stanovených leteckými společnostmi, dodala mluvčí letiště. Problémy s mlhou mají podle předpovědi trvat do odpoledních hodin, dodala Krejčí.

Od rána byly zrušeny lety například do Amsterodamu, Bruselu, Budapešti, Hamburku, Lisabonu, Curychu a Berlína. Podle informací pražského letiště trápí mlha pouze Prahu, z jiných evropských letišť, z nichž se do hlavního města létá, žádné komplikace hlášeny nejsou.