RegioJety se dostaly do hry o spoj z Prahy do Hamburku

RegioJet

RegioJet Zdroj: regiojet.cz

Soukromý železniční dopravce RegioJet ze skupiny Student Agency jedná s německými drahami Deutsche Bahn o zajištění vlaků na trati mezi Hamburkem a Prahou. Deutsche Bahn původně jednaly o zajištění linky mezi českou metropolí a německým hansovním městem jen s Českými dráhami.

„Jednáme s nimi a předložili jsme Němcům nabídku,“ mluvčí Student Agency Aleš Ondrůj bez dalších podrobností.

Firma už ve čtvrtek oznámila, že posiluje spolupráci s Deutsche Bahn a že pro německého dopravce bude od prosince nově provozovat autobusovou linku mezi Prahou a Mnichovem. Linka bude začleněna do systému mezinárodní vlakové dopravy.

RegioJet brněnského podnikatele Radima Jančury čeká v pondělí 26. Září premiéra v tuzemsku, kdy poprvé vyjede na trať mezi Prahou, Ostravou a Havířovem. Dnes jeho vlak absolvuje tréninkovou jízdu s cestujícími. RegioJet bude zatím na trati provozovat tři spoje denně každým směrem. Výhledově by trať mělo obsluhovat šest vlaků v osmnácti spojích denně.

Skupině Student Agency vzrostl v pololetí meziročně obrat o 35 procent na 2,85 miliardy korun. Dopravce plánuje za rok 2011 obrat 5,5 miliardy, což by oproti roku 2010 mělo být navýšení o více než miliardu korun.