Škodovka dodá taxislužbě v severoirském Belfastu stovku superbů

Taxi v severoirském Belfastu

Taxi v severoirském Belfastu Zdroj: Profimedia.cz

Severoirský dealer Škody Auto John Mulholland Motors získal kontrakt na dodávku zhruba stovky vozů Superb pro taxislužbu Value Cabs v Belfastu. Zakázka má hodnotu dva miliony liber (76 milionů korun), mladoboleslavská automobilka začne auta dodávat v nejbližší době.

„Škodovka vyrobí vozy na míru přesně podle požadavků Value Cabs, posléze budou dopraveny do Severního Irska a vybaveny kompletní technologií pro taxislužbu,“ citoval server Belfasttelegraph.co.uk šéfa autosalonu Johna Mulhollanda.

Value Cabs po nákupu přibližně stovky nových superbů zvýší svoji flotilu na 700 vozů. Firma, která je největším provozovatelem taxíků v Severním Irsku, každý týden sveze v hlavním městě Belfastu kolem 110 tisíc pasažérů.

John Mulholland škodovky prodává od roku 1998 a s Value Cabs spolupracuje již deset let. Podle něj tato firma prý neocenitelně pomáhá propagovat českou značku v Severním Irsku, kde má Škoda mezi motoristy nyní dobrou pověst. Mulholland kromě tuzemské společnosti zastupuje také Ford a Hyundai.

Šéf taxislužby Value Cabs Christopher McCausland (vlevo) podepisuje kontrakt na dodávku 100 superbů s Johnem Mulhollandem (vpravo)Šéf taxislužby Value Cabs Christopher McCausland (vlevo) podepisuje kontrakt na dodávku 100 superbů s Johnem Mulhollandem (vpravo) | John Mulholland MotorsŠéf taxislužby Value Cabs Christopher McCausland (vlevo) podepisuje kontrakt na dodávku 100 superbů s Johnem Mulhollandem (vpravo).

Mladoboleslavské firmě se ve Velké Británii, jejíž součástí je i Severní Irsko, poslední roky daří. Loni tam zvýšila prodeje o 15 procent na 76 tisíc vozidel, což představuje nový rekord značky v zemi. Přitom v roce 2003 automobilka prodala v Británii kolem 36 tisíc aut a měla tržní podíl pouze 1,4 procenta. V současnosti se její podíl na trhu zdvojnásobil. Nejvíc na odbyt jdou modely Octavia, Fabia a Yeti.

Společnost také zabodovala v nejprestižnější automobilové anketě ve Spojeném království What Car? Car of the Year Awards. Letošní ročník vyhrála Škoda Fabia a stala se tak autem roku 2015. Fabia svůj úspěch v soutěži zopakovala po 15 letech.