Škodovka představila nový model. Evropané mají smůlu, Slavia se bude prodávat jen v Indii

Škoda Slavia

Škoda Slavia Zdroj: Jan Lušovský

První jízda se Škodou Slavia. Jaký je sedmý studentský koncept?
Škoda Slavia
Škoda Scala 1.0 TSI
Škoda Scala 1.0 TSI
Škoda Scala 1.0 TSI
41
Fotogalerie

Škodovka připravuje nový model pro indický trh. Nejspíše ponese označení Slavia a troufáme si tvrdit, že řada Evropanů jej bude tiše závidět. Jméno Slavia použila společnost poprvé v roce 1899, kdy jej (tehdy ještě jako Laurin & Klement) dala novému motocyklu. Znovu se objevil v loňském roce, to si jej propůjčili mladoboleslavští studenti pro svůj školní koncept dvoumístného speedsteru. Ani tím ale spojení mezi Škodou a zvučným štítkem nejspíš nekončí. Šušká se, že stejné označení dostane také liftback chystaný pro indický trh.

Indická Škoda Slavia je ve fázi intenzivních příprav, což ostatně dokládá několik špionážních úlovků, které v posledních dnech kolují internetem. Novinka má být sourozencem VW Virtus posazeným na platformě MQB A0 IN (stejný technický základ jako crossover Kushaq), namísto provedení sedan však vsadí na praktičtější liftback.

Dává to všechno smysl. Vedení indického zastoupení Škody se před časem nechalo slyšet, že Rapid se nedočká přímého nástupce, o nepřímém se ale nezmínilo. A právě tím by se měla stát Slavia – o něco větší a modernější.

Podrobnosti o nové škodovce najdete na webu Auto.cz.

Video placeholde
První jízda se Škodou Slavia. Jaký je sedmý studentský koncept? • Auto.cz