Skupina Emil Frey ovládne českého importéra Opel

Opel

Opel Zdroj: Profimedia

Společnost Emil Frey Automobil může koupit firmu Opel Czech, která se zabývá dovozem automobilů Opel a dovozem náhradních dílů značky Opel a Chevrolet. Spojení povolil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), podle úřadu nebude hospodářská soutěž narušena.

"Úřad ve svém rozhodnutí konstatoval, že posuzované spojení soutěžitelů nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže a rozhodl o povolení navrhovaného spojení soutěžitelů," uvedlo tiskové oddělení na internetových stránkách úřadu.

Emil Frey Group je švýcarská soukromá rodinná firma, která v automobilovém průmyslu působí víc než 90 let. Na českém trhu působí od roku 1993 a dosud prodávala značky Subaru, Suzuki, Kia, Toyota a od roku 2016 i Citroën a Peugeot. Teď do svého portfolia zařadí i značku Opel.

Společnost Opel Czech (Automotive) je výhradním dovozcem automobilů Opel a náhradních dílů pro značky Opel a Chevrolet. Značka Chevrolet ukončila na konci roku 2015 svou činnost v Evropě, a nové vozy už tak neprodává ani v České republice.

Podle statistiky Svazu dovozců automobilů Češi za loňský rok přihlásili 6030 osobních automobilů značky Opel, značka tak měla na trhu podíl 2,31 procenta a byla třináctá nejprodávanější.