SmartWings rozšiřují nabídku: novinkou jsou třeba Dubrovník a Dublin

SmartWings

SmartWings Zdroj: smartwings.com

Tuzemská letecká společnost Travel Service, která létá pod značkou Smartwings, zavede od léta pravidelná spojení do dovolenkových destinací, které byly dosud doménou pro charterové lety. V pravidelném letním řádu se objeví například spojení Prahy a Dubrovníku, Prahy a Dublinu, lety na Rhodos z pardubického letiště a Monastir z Ostravy a Brna. Celkem bude dopravce z Česka obsluhovat na 45 destinací.

„Letní destinace jsou obecně velmi dobře vytížené,“ uvedla Dufková s tím, že pro letní sezónu plánuje společnost využívat celkem 41 letadel. Dubrovník společnost do letošního řádu zařadila kvůli loňskému vysokému zájmu o lety do severněji položeného Splitu.

Řadu těchto spojení dopravce už dříve provozoval pro dopravu zákazníků cestovních kanceláří. Do některých úspěšných dovolenkových destinací, jako je například Monastir nebo Lamezia Terme na jihu Itálie, dopravce pravidelně létá z Prahy a nově je zařadí do letového řádu i z jiného tuzemského letiště, dodala Dufková.

Chorvatským Dubrovníkem po stopách Hry o trůny: Tyhle místa musíte vidět! >>

Travel Service patří do skupiny Unimex Group vlastněné podnikateli Jiřím Šimáněm a Jaromírem Šmejkalem. Firma, která na trhu působí od roku 1997, je lídrem na charterovém trhu v Česku, na Slovensku a v Maďarsku. Významný podíl trhu má také v Polsku. Na pravidelných linkách létá z Prahy, Brna a Ostravy do čtyř desítek destinací. Loni její letadla přepravila 3,5 milionu cestujících.

 

PROFIL: Travel Service začal s Tupolevem, teď se těší na Dreamliner

Jiří Šimáně: Zisk tvoříme v zahraničí, český trh je deformovaný