SmartWings se vrací do Maďarska, otevřou linky na jih Evropy

Boeing 737 SmartWings přistává na letišti na Faru

Boeing 737 SmartWings přistává na letišti na Faru Zdroj: Pedro Aragao, Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Český dopravce Travel Service se po třech letech vrací na maďarský trh pravidelných letů. Pod svou značkou SmarWings nabídne v létě šest nových linek na řecké ostrovy a na španělskou Mallorku.

Od začátku června nabídnou SmartWings lety z Budapešti na Rhodos, Korfu, Zakynthos, Kos, do Heraklionu a Palma de Mallorky s frekvencí jednou týdně. Na konci měsíce se k nim přidá linka z Debrecínu do Heraklionu.

Travel Service na maďarské lety nasadí Boeingy 737-800. S novými linkami se zatím počítá jen na letní sezónu, jejich provoz by měl skočit během září a října.

SmartWings už na maďarském trhu v minulosti působily. Největší rozmach zde značka zažila po pádu národního dopravce Malév, kdy několik měsíců provozovala pravidelné linky z Budapešti do více než deseti destinací. Místo po zkrachovalých vlajkových aerolinkách ale rychle zaplňovaly i další společnosti v čele s domácím Wizz Airem. SmartWings se tak následně z maďarského trhu stáhly.

Expanze všemi směry

Kromě návratu na maďarský trh letos SmartWings nově nabídnou osm linek z Bratislavy a Košic na jih Evropy a do Izraele. „Strategií společnosti je značku SmartWings posilovat, rozvíjet a expandovat na další trhy,“ komentovala to mluvčí Travel Service Vlaďka Dufková.

Nové pravidelné linky namísto původních charterů nabídne Travel Service i z Prahy. Jde o spojení na letiště Funchal na Madeiře, na řecký ostrov Samos, portugalské Faro, do řecké Prevezy, černohorské Podgorice nebo bulharské Varny. Už za několik dní dopravce spustí linku na moskevské letiště Šeremetěvo, krátce nato zahájí lety na londýnské letiště Gatwick.

Letadla Travel Service loni přepravila 5,5 milionu cestujících. To je meziročně o šest procent více. Pravidelným letům pod značkou SmartWings přitom přibylo přes třináct procent pasažérů.