SmartWings v létě zavedou pravidelné lety z Bratislavy a Košic

Aerolinky SmartWings patří podle Aletenky.cz k nejdražším k Evropě

Aerolinky SmartWings patří podle Aletenky.cz k nejdražším k Evropě Zdroj: Eric Salard, Flickr.com (CC BY-SA 2.0)

České aerolinky SmartWings ze skupiny Travel Service nabídnou v létě přímá letecká spojení ze dvou slovenských měst do osmi destinací a letovisek v Řecku, Itálii, Španělsku, Bulharsku a Izraeli.

Z Bratislavy bude dopravce provozovat přímé lety na Krétu, Rhodos, Sardinii, do Burgasu, dále na ostrov Mallorca a do Tel Avivu. Z Košic bude dopravce létat na pravidelné lince na Rhodos a do Burgasu. Lety na zmiňovaných linkách nabídne jednou až čtyřikrát týdně.

„Výhodou letů se SmartWings je provozování přímých letů do destinací, kam se s jinými leteckými společnostmi cestující dostanou pouze s přestupem,“ uvedla společnost.

Bratislavské i košické letiště nabízejí pravidelné letecké spojení pouze s omezeným počtem destinací. Obyvatelé slovenské metropole a západního Slovenska často využívají služeb vídeňského letiště.

Travel Service na Slovensku roste

Travel Service zajišťuje na Slovensku také charterové lety pro tamní cestovní kanceláře. Loni firma přepravila v zemi pod Tatrami asi 520 tisíc cestujících, což ve srovnání s předchozím rokem představuje nárůst o 14 procent.

Společnost, která na trhu působí od roku 1997, je lídrem v charterové dopravě v České republice, na Slovensku a v Maďarsku. Významný tržní podíl má i v Polsku. V roce 2013 zvýšil Travel Service zisk na 158 milionů korun při tržbách 14 miliard korun.