Souprava RegioJet absolvovala v nových barvách první jízdu

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Student Agency

Poprvé jako ucelená souprava v korporátních barvách žluté, stříbrné a antracitové vyjel dnes na neveřejnou jízdu vlak společnosti RegioJet, patřící do skupiny Student Agency podnikatele Radima Jančury. Trasa začínala v Opavě a souprava postupně projede Ostravu Svinov, Olomouc, Zábřeh na Moravě a Kolín. První pětivozové soupravy s celkovou kapacitou 240 míst k sezení vyjedou na trasu Havířov – Ostrava – Praha v druhé polovině září.

Jízdenky budou stát od 230 korun a zájemci si budou moci na palubě koupit bohaté občerstvení. V ceně budou mít kávu, vodu a čaj. Za peníze pak i třeba sushi. V nejbližších dnech dopravce spustí také své nové internetové stránky a prodej dokladů. „Budeme výrazně levnější než stávající dopravce. Naše služby budou výrazně lepší,“ řekl dnes ČTK Jančura v Ostravě.

Počet míst sezení ve voze je 48, vozy budou mít také vybavení pro přípravu občerstvení, které bude cestujícím podáváno během jízdy. Přestože budou vozy označeny jako vozy 2. třídy, přibližně 190 míst z celkové kapacity bude komfortem odpovídat běžné první třídě nebo prémiové první třídě Business Class. Samozřejmou součástí výbavy je klimatizace, připojení k 230 V a wi-fi.

V závěru tohoto roku a v průběhu příštího nasadí RegioJet do provozu další vozy – kompletně rekonstruované i zcela nové.

Žlutou barvu, kterou na svých dopravních prostředcích skupina Student Agency používá, doporučili Jančurovi španělští designéři. Žlutá barva je dominantní i ve zbarvení lokomotiv. Jeden z jejích boků pokrývá velkoplošné logo dopravce, které je v menším provedení umístěno asymetricky i na čele lokomotivy. Podvozkové části jsou stejně jako u vozů antracitové.

„Rozhodnutí pro žlutou barvu považuji historicky za jeden z nejlepších kroků, které jsem ve svém podnikání učinil,“ říká Jančura „V Česku je po velkou část roku šedivé počasí a díky naší žluté jasně vynikneme“.

Doprace zatím vytvořil přibližně stovku pracovních míst – zaměstnává již několik desítek členů palubního personálu, strojvedoucí, prodejce na nových pobočkách, dispečery, zaměstnance technické údržby a další. Členové palubního personálu na pozicích vlakvedoucích procházejí nyní školením z dopravních předpisů.

ilustrační fotoilustrační foto | Student Agency