Student Agency zdraží a přidá nové spoje

Radim Jančura

Radim Jančura Zdroj: Sedmicka/E15

Dopravní společnost Radima Jančury, Student Agency, zdraží od ledna většinu jízdenek o pět nebo deset korun. Na některých linkách včetně nejvytíženější trasy Praha - Brno se cena nemění. V lednu také dopravce nasadí do provozu 15 nových autobusů a starší vozidla odprodá.

„Ceny jízdného jsme museli mírně upravit, abychom pokryli veškeré náklady spojené se zvýšením sazby DPH. Pět a deset korun je minimální možné navýšení,“ uvedla obchodní ředitelka autobusové dopravy Ivana Kašická. Dopravce odvede z jízdenky o jedno procento více do státní pokladny, zvýšená daň zároveň zvedne náklady na provoz. Kromě jízdenky na nejvytíženější lince mezi největšími městy zůstává za stejnou cenu i cesta z Prahy do Hradce Králové, do Plzně a z Brna do Olomouce. Zaváděcí ceny končí na lince z Prahy do Chebu a Sokolova. O desetikorunu se pojede dráž z Prahy do Liberce a na kreditovou jízdenku z Brna na Ostravy, Nového Jičína a Frýdku-Místku. O pětikorunu dráž se bude jezdit z Prahy do jižních Čech a z Jihlavy do Prahy a do Brna.

K podobnému zdražení ze stejných důvodů sáhly již od změny jízdního řádu, tedy o 9. prosince, České dráhy. Základní jízdné zvedly zhruba o 2,5 procenta. Cestující mezi Brnem a Prahou však budou mít u obou dopravců základní jízdenku stále za 210 korun, oba také nabízejí možnost, jak získat jízdenku levněji.

V lednu Student Agency zařadí do provozu patnáct nových autobusů konceptu Fun&Relax. „Budou jezdit zejména na mezinárodních linkách do Vídně, Berlína, Londýna, Bratislavy nebo do Itálie a Švýcarska,“ uvedla Kašická. Dopravce tak rozšíří počet těchto vozů na 40, v současnosti je provozuje mezi Prahou a Brnem, část jich jezdí do Liberce a do zahraničí. Každý cestující v něm má vlastní obrazovku s nabídkou televizních programů či filmů, autobusy také disponují zesílenou technologií příjmu internetového signálu. Společnost provozuje 130 autobusů s průměrným stářím 2,5 roku.

 

 

Na pobočkách Student Agency a RegioJet zaplatíte PayPassem