StudentAgency bude pro Deutsche Bahn jezdit z Prahy do Mnichova

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: mediafax

Autobusový dopravce Student Agency začne v neděli ve spolupráci s německým Deutsche Bahn jezdit na lince z Prahy do Mnichova. Denně pojedou čtyři spoje v obou směrech. Dva z nich zastaví i na letišti v Mnichově.

Podle mluvčího firmy Aleše Ondrůje bude jízdní doba necelých pět hodin. Autobusová linka tak má být až hodinu rychlejší než vlakové spojení. „Vlakové spoje na této trase nedokonalou kolejovou infrastrukturou ztrácí konkurenceschopnost,“ řekl Ondrůj.

Nová autobusová linka je součástí systému mezinárodní vlakové dopravy. „Lidé podobně jako již u více než dva roky fungující linky Praha - Norimberk mohou zakoupit jízdenky, pro návaznou cestu vlaky dál z Mnichova,“ uvedl Ondrůj. Student Agency podle něj na linku nasadí čtyři nové autobusy Volvo/Izicar v barevném provedení DB Bahn.

Sesterská firma Student Agency, soukromý železniční dopravce RegioJet, zatím stále jedná s Deutsche Bahn i o zajištění vlaků na trati mezi Hamburkem a Prahou. Podle Ondrůje zatím jednání neskončila. Deutsche Bahn původně jednaly o zajištění linky mezi českou metropolí a německým hansovním městem s Českými dráhami.

Skupině Student Agency vzrostl v pololetí meziročně obrat o 35 procent na 2,85 miliardy korun. Dopravce plánuje za rok 2011 obrat 5,5 miliardy, což by oproti roku 2010 mělo být navýšení o více než miliardu korun.