Tchibo v Chebu postaví distribuční centrum, zaměstná stovky lidí

průmyslová zóna v Chebu

průmyslová zóna v Chebu Zdroj: ctk

Firma Tchibo postaví v chebské průmyslové zóně distribuční centrum, které zaměstná stovky lidí. Tchibo je původně německý obchodní řetězec obchodů nabízející kávu a kávové speciality. Dnes ale prodává také speciální kolekce oděvů, elektroniky a dalšího spotřebního zboží.

Distribuční centrum by v zóně mělo zabrat až 80 tisíc metrů čtverečních. Potvrdil to předseda výboru pro strategický rozvoj města Chebu a zároveň zástupce společnosti Accolade Tomáš Linda.

Firmu do chebské zóny přivedla společnost Colliers, investorem bude developerská společnost Accolade a stavbu by měla realizovat firma Panattoni Europe. S nimi město Cheb spolupracuje už delší dobu a díky tomu se podařilo do průmyslové zóny přivést i další investory, naposledy například čínskou společnost BWI, která svůj závod už staví.

Podle Lindy by distribuční centrum mohlo začít fungovat už letos. „Na základě vydaného územní rozhodnutí se už dělají i terénní úpravy. Během krátké doby by pak mohla vyrůstat samotná konstrukce stavby,“ řekl.

Tchibo má v plánu v Chebu zaměstnat několik set lidí, postupně možná tisícovku. Podle Lindy by to mohl být významný impuls pro město Cheb. „Doufám, že se do Chebu začnou stěhovat lidé za prací a poroste i počet obyvatel. Každopádně už nyní město dostane díky prodeji pozemků v průmyslovém parku o 65 milionů korun více do rozpočtu, než se čekalo. Většinu z toho tvoří pozemky pro Tchibo,“ řekl Linda.

Chebská průmyslová zóna, která má asi 40 hektarů, se začala postupně plnit od roku 2004. V poslední době příliv investorů zrychlil. Kromě BWI nedávno začala i stavba haly pro společnost DHL Supply Chain. V objektu bude poskytovat logistické služby pro poskytovatele televize Sky Deutchland v Německu a Rakousku. Hala za 250 milionů korun má být hotová do května.

Cheb už nyní jedná z Karlovarským krajem o možnosti vybudovat další průmyslovou zónu na dohled od té současné. Mohla by pak být strategickou průmyslovou zónou celého kraje.