Travel Service bude v zimě létat pro pákistánské aerolinky

Boeing 737 Travel Service

Boeing 737 Travel Service Zdroj: CC BY 2.0: Kuba Bozanowski - Wikimedia Commons

Česká letecká společnost Travel Service pronajme v rámci vytěžování volných kapacit v zimním období dva boeingy i s posádkami pákistánským aerolinkám Pakistan International Airlines. Firma také podepsala dlouhodobý kontrakt na pronájem až 11 letadel s kanadskou firmou SunWing, s níž Travel Service spolupracuje již šestým rokem.

Do Pákistánu česká firma pošle dva stroje Boeing 737–800 s kompletními posádkami na necelé dva měsíce od 28. listopadu do 25. ledna příštího roku. Podle mluvčí Travel Service Vlaďky Dufkové budou létat na vnitrostátních i mezinárodních linkách.

„Pákistánské aerolinky naše letadla nasadí na linky z Karáčí do Dubaje, dále do saúdskoarabského Rijádu a Medíny a v rámci Pákistánu do Islamabádu a Lahore,“ upřesnila pro server E15.cz Dufková.

Podle ní je pronájem strojů s celými posádkami už řadu let běžnou součástí obchodní politiky Travel Servicu. „Je to velmi výhodná aktivita především v zimních měsících, kdy výrazně zvyšuje využití letadel,“ poznamenala mluvčí.

Zatímco v Pákistánu zažije Travel Service svou premiéru, pro kanadské nízkonákladové aerolinky SunWing česká firma létá v zimním období již šest let. Nově se tato tradiční spolupráce přetavila v dlouhodobou zakázku až do roku 2017. „Kontrakt se týká letadel Boeing 737–800, každou jednotlivou sezónu jich do Kanady pošleme až jedenáct,“ doplnila Dufková.

Travel Service získal v posledních letech i několik vládních kontraktů. Například dopravuje vojáky skandinávských zemí či Slovenska a Maďarska na zahraniční mise. Létal také pro OSN v Africe nebo s vyhoštěnými přistěhovalci z Francie.