Travel Service omezil občerstvení zdarma, k nelibosti cestovních kanceláří

Boeing 737 aerolinek Travel Service na letišti v Praze

Boeing 737 aerolinek Travel Service na letišti v Praze Zdroj: Stepan Bruner, E15

Letecká společnost Travel Service od začátku června omezila na některých linkách bezplatné občerstvení. Týká se to i letů pro cestovní kanceláře, kterým se množí stížnosti klientů. Na kratších charterových letech k moři nahradila teplá jídla bageta a nealko nápoj. Na některých linkách zrušily aerolinky občerstvení úplně, tvrdí zástupci cestovních kanceláří.

V případě charterů bylo dosud občerstvení součástí ceny zájezdu. Nahrazení teplého jídla bagetou se týká například letů do Řecka, Bulharska či Španělska.

CK Blue Style se o změně skladby poskytovaného občerstvení dozvěděla až od nespokojených klientů. „Naši klienti jsou nespokojeni, protože jim CK Blue Style doposud poskytovala určitý standard. Oficiální informaci o změně přepravních podmínek jsme od společnosti TVS obdrželi až poté, co jsme sami začali s jejich zástupci situaci řešit,“ uvedla obchodní ředitelka CK Blue Style Lenka Berberi.

Nepříjemné překvapení, hodnotí cestovky

„Víme, že partnerská společnost Travel Service změnila stravování na svých palubách od začátku června. Byl to neočekávaný jednostranný krok, který nás nepříjemně překvapil. Několik lidí už se nám se stížností na catering ozvalo. Se společností Travel Service nyní jednáme o zlepšení služeb na loňskou úroveň,“ dodal mluvčí CK Fischer Jan Osúch.

Cestovní kancelář Alexandria zatím žádné stížnosti klientů nezaznamenala. Podle mluvčí Travel Service Vlaďky Dufkové je cestujícím poskytováno v ceně letenky teplé jídlo a nealko nápoj u asi třetiny linek. Jde například o spoje na Kanárské ostrovy, na Kapverdy či do Egypta. U linek mimo jiné do Barcelony, Paříže či Splitu je občerstvení již jen za poplatek.

Právní dohra

„V současné chvíli projednáváme další kroky s našimi právními zástupci, protože nás jednání TVS velmi poškozuje. Je zarážející, že změny s námi nikdo předem neprojednal, protože CK Blue Style má ve všech smlouvách s TVS uvedeno, že cena obsahuje standardní občerstvení pro své klienty,“ dodala Berberi.