Travel Service přebere linky, které opouští ČSA

SmartWings

SmartWings Zdroj: smartwings.com

Travel Service přebere letecká spojení, se kterými už v letním letovém řádu nepočítají České Aerolinie. Od 28. dubna bude prostřednictvím svého nízkonákladového dopravce SmartWings provozovat pravidelná spojení mezi Prahou a Aténami. O dva lety týdně na čtyři se zvýší počet spojení do kyperské Larnaky. Uvedla to mluvčí Travel Service Vlaďka Dufková.

České aerolinie podle viceprezidenta Jiřího Marka od letošního léta utlumí provoz v severojižním směru a soustředí se více na spojení mezi západní Evropou a Ruskem. Pro ČSA jsou linky jako Athény, Larnaka nebo Bejrůt údajně nevýdělečné. V případě afrických destinací pokles zájmu urychlilo i takzvané arabské jaro a s ním spojený pokles poptávky po cestování do těchto destinací. V loňském roce společnost přestala létat do Damašku a Káhiry, dodal Marek.

SmartWings budou mezi Prahou a Aténami létat třikrát týdně, vždy v pondělí, středu a v pátek. Z dalších destinací v Řecku přibudou dva pravidelné lety z Prahy na ostrov Skiathos a od 8. června dvě týdenní frekvence z ostravského letiště na ostrov Lesbos. Mezi další novinky dopravce patří zavedení pravidelného spojení mezi Prahou a španělským Bilbaem a mezi Prahou a Sardinií.

Podobným způsobem Travel Service využil i zastavení letů maďarských aerolinií Malév. Malév kvůli špatné finanční situaci v pátek zrušil všechny lety. Podle Dufkové dopravce od 11. února otevře nové linky mezi Budapeští a Tel Avivem, které budou SmartWings provozovat třikrát týdně, dvě týdenní frekvence dopravce plánuje létat mezi Budapeští a Paříží. Od května podle Dufkové přibudou další spojení do Amsterdamu, Atén, Barcelony, Larnaky, Madridu a Říma. Na letní sezonu dopravce chystá otevření linek z Budapešti do Malagy, Burgasu, Heraklionu, na Rhodos a do Soluně.

V současnosti SmartWings provozují pravidelná spojení z Česka do 38 převážně evropských zemí. Travel Service existuje od roku 1997. Zaměřuje se především na nepravidelnou charterovou dopravu. Kromě České republiky působí rovněž na Slovensku, v Maďarsku a v Polsku.