Travel Service zrušil plánovanou linku do Miami

Boeing 737 Travel Service v Praze

Boeing 737 Travel Service v Praze Zdroj: E15 Stepan Bruner

Aerolinky Travel Service zrušily plánované spojení do Miami, kterou chtěly začít provozovat od poloviny prosince. Důvodem je nízký zájem cestujících a cestovních kanceláří.

Spojení na Floridu mělo být v zimě jediným přímým letem z Česka do USA. Kvůli sezónnímu poklesu poptávky totiž aerolinky Delta v neděli ukončily provoz pravidelné linky z New Yorku do Prahy. Obnoví ji až v březnu.

„Z důvodu velmi malého zájmu o letenky do této destinace, kdy se prodalo v řádech desítek letenek, jsme se rozhodli prodej ukončit a linku do Miami neoperovat,“ uvedla mluvčí Travel Servisu Vlaďka Dufková.

Část letadel měly vytěžovat i cestovní kanceláře, ani těm se ale nedařilo naplnit rezervované sedačkové kapacity. Jak uvedl mluvčí Fischeru Jan Osúch, na první let 19. prosince cestovní kancelář dosud prodala jen asi polovinu rezervovaných sedaček.

PROFIL: Travel Service začal s Tupolevem, teď se těší na Dreamliner

Travel Service chtěl nový spoj provozovat dvakrát týdně Boeingem 737-800. Ten ale nemá dostatečný dolet na trase tak bylo naplánované mezipřistání na Azorských ostrovech. Výhodou oproti konkurenci naopak je přímý let.

Český dopravce inzeroval cenu necelých 18 tisíc korun za zpáteční let, například aerolinky TAP Portugal či Iberia si ale za spojení s jedním přestupem účtují až o několik tisíc méně.