VINCI Construction CS: Stavby roku 2022

D35 Časy-Ostrov

D35 Časy-Ostrov Zdroj: VINCI Construction CS

Budujeme dálnice, silnice, mosty, vodní díla, železnice i bytové domy a naším cílem je zlepšování kvality života v České republice. Dovolte, abychom vám představili nejvýznamnější stavby, pod něž se stavební Skupina VINCI v uplynulém roce podepsala.

Loňský rok proběhl ve znamení spojení dvaadvaceti tradičních stavebních společností a vzniku největší stavební skupiny na českém a slovenském trhu, VINCI Construction CS. Zveme vás na exkurzi po nejvýznamnějších stavbách, které jsme pod hlavičkou VINCI Construction CS v roce 2022 dokončili.

Začít můžeme téměř patnáctikilometrovým úsekem dálnice D35 Časy-Ostrov, či zprovozněním průtahu Přerovem, obchvatu Jesenice u Prahy a Velké Bíteše. Do polovičního provozu jsme pustili obchvat Loun na dálnici D7 a intenzivně se pracovalo i na řadě dalších komunikací.

V oblasti železničních staveb jsme zrekonstruovali mezistaniční úsek Lysá nad Labem-Čelákovice a navázali na něj modernizací trati Čelákovice-Mstětice. V srpnu byla zase v Praze zprovozněna nová tramvajová smyčka Depo Hostivař, která cestujícím usnadní přestup na trasu metra A.

Podepsaní jsme i pod řadou staveb mostů a lávek. V uplynulém roce to byla například kompletní rekonstrukce historické lávky v Praze Troji, nebo lávka v Hradci Králové, jejíž zátěžová zkouška proběhla v listopadu.

Realizujeme i vodohospodářské stavby. Vloni jsme například dokončili rekonstrukci Vysokopeckého rybníka, sanaci historického vodojemu Flora v Praze, nebo sedmihektarovou akumulační nádrž v Letenských sadech.

Pochlubit se však můžeme i projekty z oblasti pozemního stavitelství, v rámci kterého například pokračujeme ve výstavbě ZŠ U Elektry v Praze, rodinných domů Císařská vinice, nebo projektu Nová Harfa.

Jsme hrdí na to, že můžeme zlepšovat kvalitu života ve všech regionech České republiky, protože kde pracujeme, tam i žijeme.