Wizz Air posílí základnu v Košicích, nabídne lety do Bristolu

Wizz Air

Wizz Air Zdroj: Ostersund Photography, Flickr.com (CC BY 2.0)

Maďarská nízkonákladová letecká společnost Wizz Air, která si v červnu otevřela základnu na letišti v Košicích, na podzim posílí spojení na Slovensko. Otevře novou linku mezi britským Bristolem a Košicemi.

Dvě nová pravidelná spojení z Košic, a to na letiště Milán-Bergamo a Doncaster-Sheffield, Wizz Air zavedl již u příležitosti otevření základny na Slovensku. Největší nízkonákladový přepravce ve střední a východní Evropě ještě předtím začal provozovat linku z Košic do Londýna na letiště Luton.

„Britský trh je pro nás velmi důležitý a jsem velmi rád, že díky nové lince Wizz Airu do Bristolu budou mít Košice poprvé v historii přímé letecké spojení s regionem jihozápadní Anglie. Tato linka je pro nás dalším významným milníkem na cestě k tomu, aby se letiště Košice stalo skutečnou vstupní branou na východní Slovensko,“ uvedl výkonný ředitel letiště v Košicích Karl Dandler. Letenky do Bristolu jsou již v prodeji.

Košické letiště v prvním letošním pololetí odbavilo 143 493 cestujících, což je meziročně nárůst o 16 procent. Do Košic létají i České aerolinie na linkách z Prahy, letos v květnu ČSA otevřely letecké spojení mezi Košicemi a ukrajinskou metropolí Kyjevem.

Základnu na Slovensku si v letošním roce zřídil také irský nízkonákladový dopravce Ryanair. Letadla umístil na bratislavské letiště M.R. Štefánika, kde byl loni největším leteckým přepravcem.