Wizz Air urychluje expanzi, košickou základnu otevře na začátku léta

Wizz Air

Wizz Air Zdroj: Ostersund Photography, Flickr.com (CC BY 2.0)

Maďarské nízkonákladové aerolinie Wizz Air otevřou svou první základnu na Slovensku už v červnu, tedy o čtvrt roku dříve, než původně plánovaly. Oznámila to společnost, která tento krok zdůvodnila poptávkou zákazníků.

„Wizz Air s potěšením oznamuje dřívější datum otevření základny v Košicích. S našimi dvěma novými linkami na letiště Milán-Bergamo a Doncaster-Sheffield bude v provozu o tři měsíce dříve, než bylo původně plánováno,“ uvedly aerolinky. Podle dřívějších informací na základnu v Košicích umístí letoun Airbus A320.

Největší nízkonákladový přepravce ve střední a východní Evropě také uvedl, že současně zvýší počet letů na stávající lince z Košic na londýnské letiště Luton, a to na deset spojů týdně. V současnosti podle letového řádu nabízí z Košic do Londýna sedm letů týdně.

Wizz Air loni přepravil 15,8 milionu cestujících, tedy o 17 procent více než v předchozím roce.

Základnu na Slovensku plánuje na jaře zřídit i irský nízkonákladový dopravce Ryanair. Letadla umístí na bratislavské letiště, kde byl loni největším leteckým přepravcem. Zřízení základny umožní dopravci nabízet ranní lety z Bratislavy a naopak večerní přílety do slovenské metropole.