Wizz Air zlikvidoval českou dceru

Wizzair, ilustrační foto

Wizzair, ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Wizz Air Holdings definitivně zlikvidoval svou spící dceru Wizz Air Czechia. Firma měla v Praze zajišťovat každodenní chod stejnojmenných nízkonákladových aerolinií, za poslední rok ale nevykázala žádnou činnost.

Její úkoly převzala na Ruzyni organizační složka maďarského Wizz Airu, pod kterou přešli i zaměstnanci. Firma mluví o restrukturalizace v rámci skupiny. „Tento krok nijak neovlivňuje operování Wizz Airu v České republice, nemění se ani počet zaměstnanců,“ sdělila firma v oficiálním vyjádření.

Wizz Air Czechia vznikla v roce 2009, kdy vykázala zisk 175 tisíc korun. V roce 2010 se společnost dostala do ztráty 60 tisíc korun. Wizz Air přišel do Prahy nečekaně v zimě 2009 poté, co se dostal do problémů do té doby dominantní low-cost SkyEurope.

Wizz Air je po ČSA a Travel Servisu třetí firmou, která má na Ruzyni základnu. V Česku nyní aerolinie nabízejí 13 pravidelných linek z Prahy a Brna do Itálie, Španělska, Bulharska, Nizozemska a Velké Británie. Loni přepravil Wizz Air na „českých“ linkách 680 tisíc pasažérů, meziročně o 20 tisíc méně.