ČSOB vyzývá Českou spořitelnu k duelu v zelených kilometrech

jízdní kolo, ilustrační foto

jízdní kolo, ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

K přátelskému duelu v zelených kilometrech ujetých zaměstnanci z práce a do práce vyzvala ČSOB Českou spořitelnu. Zábavné klání mezi velkými peněžními ústavy zapadá do současného trendu posilování a propagace udržitelnosti ve všech sférách podnikání.

 

„Česká spořitelna patří k nejvýznamnějším institucím na českém bankovním trhu a tím současně k našim největším konkurentům. I přesto, že jsme konkurenty, máme nepochybně v oblasti udržitelnosti a odpovědného chování společný cíl," prohlásil Petr Hutla, člen představenstva ČSOB zodpovědný mimo jiné za společenskou odpovědnost.

V případě, že Česká spořitelna výzvu přijme, bude v průběhu celého října probíhat v obou bankách sběr kilometrů. Na konci měsíce finální kilometry pěněžní ústavy sečtou a společně oznámí vítěze. Za zelené kilometry budou považovány takové, které zaměstnanci zdolají ekologickým způsobem – chůzí, během, jízdou na kole, nebo třeba jízdou na elektro skútru či v elektromobilu. Započítávat se bude i využití mětské hromadné dopravy či dokonce práce z domova, kdy se nevytváří žádná uhlíková stopa dojížděním.

"Češi jsou zdravě soutěživým národem," zdůraznil Hutla. "Podíl uhlíkové stopy, který v České republice vzniká z dopravy, dosahuje až 14ti procent. Proto jsme se rozhodli podpořit právě tuto oblast a všemi možnými silami zajistit snížení hodnoty uhlíkové stopy právě v dojíždění," dodal.