Euler Hermes spouští projekt „Simplicity“ – ochrana cash flow pro malé podniky

Euler Hermes

Euler Hermes

Euler Hermes spustil projekt „Simplicity“ – snadno použitelné „konfekční“ řešení pojištění pohledávek (dodavatelských úvěrů), které chrání malé společnosti proti riziku, že jim jejich zákazníci nezaplatí.

Záměrem projektu „Simplicity“ je přinést jistotu v řádu minut malým podnikům, které mají problémy s neplatícími zákazníky. Nabízí jednoduchý ceník, jednoduchou správu a jednoduchý a rychlý proces odškodnění dluhů, které převyšují částku 6.000,- CZK, takže v případě nezaplacení je dopad na peněžní toky postižené společnosti minimalizován.

Projekt „Simplicity“ spustila společnost Euler Hermes v České republice na základě rozsáhlého průzkumu trhu a úspěšného zavedení podobného produktu v Belgii, Nizozemsku a Velké Británii; jedná se o první produkt svého druhu, který řeší specifické potřeby malých podniků tím způsobem, že se obejde bez standardních úvěrových limitů.

Společnosti jsou kryty v případě platební nevůle nebo úpadku svých zákazníků minimálně do 60% hodnoty neuhrazeného dluhu až do výše dohodnutého základního pojistného krytí na odběratele. Toto pojistné krytí lze zvýšit na 90 %, až do výše rozšířeného pojistného krytí, jestliže klient požádá Euler Hermes o „klasifikaci“ odběratele (prostřednictvím on-line systému společnosti Euler Hermes) a tento je ohodnocen jako akceptovatelné riziko.

„Simplicity přímo řeší potřeby prostředí malých podniků“, říká Ing. Július Kudla, generální ředitel Euler Hermes v České republice. „Pojistitelé dodavatelských úvěrů se tradičně soustřeďují hlavně na vývoj produktů, které řeší potřeby středních a velkých podniků. Bylo na čase, aby bylo vytvořeno řešení specificky přizpůsobené sektoru malých společností“.

„Malé podniky znají výhody ochrany svého podnikání proti riziku nezaplacení odběratelem, ale stávající možnosti pojištění pohledávek považovaly za příliš nákladné, matoucí a nepraktické pro podniky, které mají pro řízení pohledávek jen omezené kapacity. Společnost Euler Hermes vytvořila svým produktem „Simplicity“ hotové řešení, které nevyžaduje více správy, než kolik je jí potřeba v případě pojištění motorových vozidel nebo pojištění domácnosti, které ale poskytuje takovou úroveň ochrany, jež dovolí vlastníkům podniku, aby v noci lépe spali“.

“ navštivte www.eulerhermes.cz.