Bývalý mluvčí ČNB Petruš nastoupil do Home Credit

Budova ČNB

Budova ČNB Zdroj: e15

ČNB
Česká národní banka (ČNB) bude oficiální součástí Evropské rady pro systémová rizika (ESRB), což je vznikající orgán na úrovni Evropské unie, který by měl v budoucnu zajistit včasné varování před hospodářskými krizemi. Vyplývá to z materiálu, který dnes schválila vláda.
ČNB
ČNB
ČNB
8
Fotogalerie

Rok po odchodu z centrální banky změnil třiačtyřicetiletý Marek Petruš opět práci. Zlákala ho společnost Home Credit patřící pod skupinu PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera.

Petruš, absolvent mediálních a komunikačních studií na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy, pracoval v posledním roce jako konzultant ve firmě OGResearch. Na začátku října ale nastoupil do společnosti Home Credit International jako Head of Financial Communications. Jeho úkolem má být "posílení a další rozvoj společnosti jakožto spolehlivého a rychle rostoucího lídra mezi globálními poskytovateli spotřebitelského financování mezi finančními institucemi a investory", píše Petruš na svém profilu sítě LinkedIn. 

Svou kariéru začínal Petruš jako dopisovatel tiskové agentury Reuters, následovala pracovní zkušenost v pražské kanceláři headhunterské společnosti Egon Zehnder International. Do ČNB nastoupil pak v roce 2009 a do roku 2014 tam byl ředitelem komunikace a mluvčím. Poté působil rok jako ředitel sekce kancelář v ČNB.