Česká a slovenská UniCredit zvýšila zisk o více než třetinu

Unicredit Bank

Unicredit Bank

Česká a slovenská UniCredit Bank vytvořila za tři čtvrtletí čistý zisk 3,68 miliardy korun, což je o 37 procent více než ve stejném období loni. Aktiva banky stoupla meziročně o 21 procent na 509,64 miliardy korun.

Vklady bankovních klientů meziročně vzrostly o devět procent, konsolidované úvěry klientům se zvýšily o 21,1 procenta. Úvěry poskytnuté bankovním klientům bez vlivu fúze české a slovenské UniCredit Bank vzrostly v ČR o 7,2 procenta a na Slovensku o devět procent. Úvěry klientům leasingových společností stoupy o 7,3 procenta.

Rostoucí spotřeba domácností jako tahoun růstu

„Hlavním tahounem ekonomického růstu se stala domácí poptávka, zejména rostoucí spotřeba domácností, a to jak v Česku, tak na Slovensku. Postupné oživení ekonomiky se promítlo i do objemu poskytnutých úvěrů naší bankou na obou trzích. Nadále také posilujeme naši pozici ve financování movitých věcí, což se projevilo v růstu objemu poskytnutých úvěrů klientům leasingových společností,“ uvedl generální ředitel a předseda představenstva UniCredit Bank CR and Slovakia Jiří Kunert.

Konsolidovaný čistý výnos z úroků banky se zvýšil o 24,1 procenta na 7,5 miliardy korun. Konsolidované čisté výnosy z poplatků a provizí meziročně vzrostly o 11,4 procenta na 2,69 miliardy korun. Všeobecné správní náklady stouply o 4,5 procenta na 5,3 miliardy korun.

Banka prošla zátěžovým testem ECB

„Výsledek zátěžové zkoušky a kontroly kvality aktiv, který uskutečnila Evropská centrální banka, potvrdil silnou kapitálovou pozici skupiny UniCredit. UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia si nadále zachovává silnou kapitalizaci, která se odráží v konsolidované kapitálové přiměřenosti 14,63 procenta,“ upozornil finanční ředitel UniCredit Bank Gregor Hofstaetter-Pobst.

UniCredit Bank
Konsolidovaný čistý zisk UniCredit Bank za první tři čtvrtletí 2014 zahrnuje výsledky UniCredit Bank v ČR a na Slovensku včetně výsledků společností UniCredit Leasing CZ a UniCredit Leasing Slovakia a jejich dceřiných společností. Při porovnání data za první tři čtvrtletí roku 2013 zahrnují souhrnné výsledky UniCredit Bank v Česku a na Slovensku bez UniCredit Leasing CZ a UniCredit Leasing Slovakia a jejich dceřiných společností.
UniCredit Bank činnost zahájila na českém trhu v listopadu 2007. Vznikla integrací HVB Bank a Živnostenské banky.

UniCredit Bank zavádí refinancování kreditních karet

UniCredit Bank výrazně snižuje sazby u hypoték pro desetileté fixace