Čeští vymahači vyvážejí know-how do Asie, expandují do Číny a Indie

Čínský policista ukazuje peníze a další předměty zabavené během razie

Čínský policista ukazuje peníze a další předměty zabavené během razie Zdroj: profimedia.cz

Původem česká inkasní agentura M.B.A. Empire, která se zaměřuje na vymáhání problémových pohledávek, expanduje do Číny a Indie. Dosud vedle Česka působila na Slovensku, v Rusku a Kazachstánu. Napsal to server Týden.cz.

Skupina M.B.A. Empire vznikla na půdorysu českých firem M.B.A. Consulting a M.B.A. Finance. „V případě Číny lze v tuto chvíli mluvit maximálně o týdnech, které chybí do regulérního spuštění pobočky,“ řekl serveru Týden.cz mluvčí M.B.A. Finance Vratislav Kopačka. Firma se v nejbližší době chystá i do Indie, kde dokončuje přípravné práce na spuštění tamního obchodního zastoupení.

M.B.A. Empire vymáhá problémové pohledávky například pro Home Credit, Cetelem, telekomunikačního operátora Telefónica či dodavatele energií jako ČEZ či České energetické centrum. Roční obrat firmy se zhruba 600 zaměstnanci se podle Kopačky pohybuje kolem půl miliardy korun.

Společnost M.B.A. Finance, která tvoří jádro skupiny, vlastní téměř z poloviny Jiří Petr a Luboš Žovinec, každý má 24,5 procenta. Zbytek firmy ovládá londýnská M.B.A. Empire.