Chcete být úspěšní? Studujte MBA!

MBA

MBA Zdroj: PR

Pokud chcete být v pracovní sféře úspěšní, už dávno nevydržíte s vědomostmi nabytými na vysoké škole až do svého důchodu. Manažeři i podnikatelé se musejí vzdělávat po celý život, sledovat nové trendy a zvyšovat si svou kvalifikaci. Jednou z možností, jak se udržovat v „kondici“, je studium MBA.

MBA - Master of Business Administration - je celosvětově uznávaný postgraduální studijní program, který vychází z tradice anglosaských zemí a představuje moderní formu vzdělávání manažerů. Studenti si rozšiřují znalosti a získávají praktické dovednosti, které mohou aplikovat přímo ve svém zaměstnání nebo firmě. O tom, že se studium vyplatí, svědčí výsledky výzkumu, který uskutečnila European School of Business & Management (ESBM): 87 % absolventů získalo během dvou let od ukončení školy vyšší pracovní pozici nebo lepší finanční ohodnocení. „Díky studiu na ESBM jsem v naší společnosti zavedl mnoho nových změn, které nám ve výsledku přinesly nejen úsporu času, ale i finančních prostředků,“ potvrzuje například Ing. Jindřich Záleský, Ph.D., MBA. „Díky nabytým vědomostem jsem si mohl splnit svůj sen a založit si vlastní společnost s vědomím, že jsem na vlastní podnikání připraven,“ přidává Jan Tesař, MBA.

MBAMBA | PR

Správná volba školy

Důležité je dobře si vybrat školu, kde titul MBA získáte. Především si zjistěte, kdo zde přednáší a jak časově náročné studium bude. Lektorský tým ESBM je sestaven z profesionálů působících na odborných postech v oblasti vyššího managementu. Studenti s nimi mohou konzultovat vlastní témata a firemní záležitosti, čímž se potvrzuje zaměření školy na efektivní propojení teoretických znalostí a praxe. V tom je velký rozdíl oproti klasickým vysokým školám v ČR, které se orientují převážně na teoretické znalosti. Studium MBA naučí každého propojit dosavadní vědomosti s praxí, analyticky uvažovat a rozhodovat se, zdokonalit své soft skills a získat komplexní pohled na management a řízení i díky tomu, že si rozšíří obzory napříč obory.

MBAMBA | PR

Dalšími výhodami studia na ESBM, škole mezinárodního působení, je možnost zahájit studium MBA kdykoliv průběhu roku, kombinace on-line studia s interaktivními workshopy a možnost sestavit si vlastní studijní program. Studium v délce jednoho roku probíhá v češtině, nabízí osm specializací a je určeno především středním a vrcholovým manažerům, případně vlastníkům firem.

Neskládají se žádné přijímací zkoušky, jedinou podmínkou je ukončené vysokoškolské vzdělání minimálně na bakalářském stupni, resp. ukončené profesní vzdělání v programu BBA nebo prokazatelně doložená praxe v řídící či manažerské pozici.

Opravdu výhodná investice

Pokud ještě váháte kvůli finanční náročnosti studia, vězte, že návratnost investice do vašeho dalšího vzdělání se vrátí do dvou let i dříve, což dokládá také výše uvedený výsledek průzkumu.

Pokud tedy hledáte v životě nebo podnikání nový směr, pak je ten správný čas, se vydat na cestu studiem.

www.esbm.cz.