Deutsche Bank rozdělí svou investiční banku na dvě části

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Pinkas Martin/Euro

Největší německý finanční ústav Deutsche Bank rozdělí svou divizi investičního bankovnictví do dvou oddělených částí. Plyne to z dnešního sdělení banky. Je to součást strategické reorganizace společnosti, kterou inicioval její nový generální ředitel John Cryan.

Dosavadní divize investičního bankovnictví přestane vystupovat pod jménem Corporate Banking & Securities (CB&S) a její činnost na poli prodeje cenných papírů a obchodování s nimi převezme nová divize Global Markets. Korporátní financování a aktivity pobočky Global Transaction Banking (GTB) se spojí do divize Corporate & Investment Banking, uvedla banka podle agentury Reuters.

Deutsche Bank dnes rovněž oznámila několik změn ve struktuře řízení. Zruší výkonný výbor a její čtyři základní divize budou mít místo toho zastoupení přímo v představenstvu.

Zaměření na Německo

Deutsche Bank minulý týden uvedla, že za třetí čtvrtletí očekává kvůli vysokým odpisům prodávaného majetku rekordní hrubou ztrátu kolem šesti miliard eur (163 miliard korun). Banka plánuje prodej maloobchodní divize Postbank a pracuje na programu, jehož cílem je omezit globální aktivity a zaměřit se na domácí trh. John Cryan, který do čela banky nastoupil v červenci, slíbil snížit náklady a podle zdrojů se chystá propustit až čtvrtinu zaměstnanců, tedy zhruba 23 tisíc lidí.

Výsledky hospodaření má Deutsche Bank oznámit 29. října. Současně by měla představit více podrobností své nové strategie.