Equa bank čeká do pěti let 300 tisíc nových zákazníků

Banco Popolare

Banco Popolare

Vedení nově vznikající Equa bank, bývalé pobočky Banco Popolare, představilo své ambiciózní plány. Banka chce podle jejího šéfa Davida Puttse v horizontu pěti let získat tři sta tisíc klientů a mít bilanci 25 miliard korun. V těchto dnech dojde k přejmenování Banco Popolare na Equa bank.

„Podle našich průzkumů je zhruba 25 procent českých klientů nespokojeno s kvalitou služeb svých bank a jsou ochotni odejít za lepším bankovnictvím,“ uvedl Putts. Do cílové skupiny Equa banky podle Puttse patří více než polovina z nich.

Dosud Banco Popolare patří na českém trhu mezi nejmenší banky, má zhruba pět tisíc klientů a bilanční sumu 4,5 miliardy korun. Obsluhovala hlavně podnikatele a také italskou minoritu. Banco Popolare měla poměrně omezenou nabídku služeb. Equa chystá od září nové technologické zázemí banky, představí nové produkty a služby doprovázené kampaní.

Putts dodal, že v nejbližších letech by banka měla otevřít zhruba osmnáct nových poboček, nyní jich už má sedm. Nový šéf Equa banky David Putts působil například v české pobočce HSBC, do Banco Popolare přechází několik dalších zaměstnanců této banky.

Předsedou představenstva Equa bank zůstane Leoš Pýtr. Ředitelem rizik je Radek Pluhař, který šest let řídil rizika v GE Money, na pozici provozního ředitele jde bývalý provozní ředitel AXA Bank Ondřej Moravec. Předsedou dozorčí rady se stal výkonný partner a ředitel podnikových služeb Anacap Peter Cartwright. Putts dodal, že banka žádné zaměstnance Banco Popolare nepropouštěla, naopak prý tým posiluje.

Vlastník Equa bank, investiční fond Anacap, v Česku už vlastní nebankovního poskytovatele hypoték Credoma, globálně ovládá další dvě banky, a to britskou Aldermore bank a maltskou Mediterranean Bank.

Investory Anacapu jsou například Goldman Sachs, Allianz či Honeywell. Anacap za převzetí Banco Popolare zaplatil 47 milionů eur.