Equa bank začíná prodávat pojištění

Petr Řehák, šéf Equa bank

Petr Řehák, šéf Equa bank

Po třech a půl letech na trhu se Equa bank vrhá na prodej pojištění. To bude nabízet ve spolupráci s BNP Paribas Cardif, Europ Assistance a DAS. Banka, které podle jejich slov loni narostl provozní zisk o 90 procent, se snaží získat nové zdroje příjmů. V tom jí má pomoci jak prodej pojistek, tak noví zákazníci.

V lákání nových klientů má bance pomoci bezplatný účet bez poplatků a bez podmínek. Podle banky Equa nemá její bezpodmínečný bezplatný účet na trhu srovnání. „Běžný účet od Equa bank se tak stal jediným účtem na trhu, který je opravdu zdarma,” tvrdí Jakub Pavel, ředitel retailového bankovnictví Equa.

To ale není úplně pravda. Například běžný účet od Zuno Bank je také zdarma a bez podmínek za vedení, bezplatné jsou i odchozí tuzemské transakce - což například u Komerční banky neplatí ani v případě splnění podmínek a získání vedení účtu zdarma.

Vedení je sice zdarma, ale každá odchozí transakce je již zpoplatněna. Co základní účet od Zuna nenabízí zdarma – na rozdíl od Equa - jsou například výběry z bankomatů. MBank měla do nedávna také bezplatný účet bez obsáhlých podmínek. Od března však zpoplatní vedení nevyužívaných debetních karet.

Další rána pro klienty mBank: sazba u mSpoření klesne na 1,6 %