Experti sázejí na značné výkyvy českých akcií

investiční doporučení

investiční doporučení Zdroj: E15

Pražská burza prý i přes červnový nárůst letargie a pesimismu nabízí růstové příležitosti. Tvrdí to alespoň některé z bezmála desítky doporučení, jež vydali počátkem léta experti na adresu domácích titulů.

Zlatou žilou pro české burziány má být podle analytiků Goldman Sachs energetický ČEZ, cílovka 695 korun z konce června nabídla domácímu investorskému publiku příslib více než dvacetiprocentního ročního výdělku. Na stejnou kartu sázejí i Němci z Deutsche Bank, za rok má být energetická akcie k mání za 650 korun.

Nadšení naopak brzdí jeden z největších hráčů na domácím akciovém písečku, Wood & Company, jehož experti v půlce června přestali doporučovat akcie energetické skupiny k nákupu.

Dva nákupní tipy nabídla domácím investorům během června Komerční banka. Za hřích prý stojí akcie Pegasu Nonwovens a Fortuny. Před fiaskem naopak varuje J&T Banka, a to v případě těžařského NWR. Titul je prý extrémně předražený a do roka na něm investoři mohou prodělat tři čtvrtiny své investice.

Pastí na peníze jsou podle Patrie i akcie O2 ČR, byť riziko je o poznání menší, hrozí prý „jen“ pětiprocentní pokles ceny. „Akcie už nechrání nabídka od PPF, férovou cenu akcie vidíme na úrovni 265 korun a doporučujeme titul prodávat,“ uvádí Tomáš Sýkora ze společnosti Patria Direct.

investiční doporučeníinvestiční doporučení | E15