FinGOOD připravuje první tuzemskou crowdfundingovou investiční aplikaci

Zdroj: Shutterstock

Investičních aplikací je na trhu už nepřeberné množství. Žádná z nich ovšem nenabízí možnost přímého investování do českých firem prostřednictvím crowdfundingu. FinGOOD se rozhodl zvednout tuto hozenou rukavici a pustil se do vývoje vlastní aplikace.

Investování do zavedených českých firem se solidním zhodnocením láká stále více investorů, tím se jejich počet vyšplhal na bezmála 2500 aktivních investorů. Od začátku roku finGOOD nabral skoro 500 nových investorů. „Nárůst počtu investorů a jejich zájem o investice je tak silný, že jsme museli přistoupit k navýšení kapacit našich serverů.” popisuje příjemné “problémy” Michal Weiser, technický ředitel platformy.

Crowdfundingová investiční aplikace

Ve finGOODu mají rádi výzvy, proto se pustili do vývoje historicky první tuzemské crowdfundingové investiční aplikace. Ta celý investiční proces ještě zjednoduší a umožní tak crowdfundingové investování dostupné pro všechny.

„Chceme našim investorům nabídnout nástroj, díky kterému bude investování stejně jednoduché jako nákup v e-shopu.“ vysvětluje Michal Weiser, co bylo hlavní motivací pro zahájení vývoje této aplikace.

Crowdfundingová aplikace od FinGOOD bude dostupná pro uživatele Androidu i iOS. V současné chvíli je hotová fáze designu a IT tým již začal s fází implementace. FinGOOD má pro své investory v rukávu ještě překvapení v podobě doplňkové aplikace.

Michal Weiser, technický ředitel platformy finGOODMichal Weiser, technický ředitel platformy finGOOD | finGOOD

Na co se investoři mohou těšit

Kromě aplikace samotné se investoři mohou těšit na vylepšenou verzi webových stránek. Ta bude mnohem stabilnější a schopna odolat náporu investorů, který se projevuje hlavně při spuštění nových aukcí.

Další velkou změnu zaznamenají nově příchozí investoři při své registraci. Pryč budou jakékoliv složitosti a zdlouhavě nekonečná registrace. Celý proces nezabere více než 5 minut a přímo mamutí krok nastane v ověřování dokladů totožnosti.

K výčtu novinek můžeme také připočíst změny v investorském profilu. Díky nim budou mít investoři jasný přehled o svých investicích. Ovšem největší novinkou na tomto poli budou bezesporu elektronické peněženky. Právě s jejich využitím bude snadné reinvestovat výnosy z investic a bez zbytečné námahy si budovat pasivní příjem.

Ve finGOODu vsázejí na to, že se vyplatí být crowdfundingovými průkopníky a nová aplikace udělá crowdfundingové investování do zavedených českých firem ještě oblíbenějším.